Wat is Moonlodge28 ?

Bij oorspronkelijke volkeren was het de gewoonte dat vrouwen drie dagen per maand vrijaf kregen. Ze trokken zich terug op zichzelf, op een speciale plek en hun zorgtaken konden ze met een gerust hart aan anderen overlaten. De vrouw hoefde niets te doen. Nu werd er voor haar gezorgd en daardoor kwam ze tot zichzelf. Veel vrouwen van vandaag wensen zich zo'n plek; ruimte voor jezelf want thuis komt het er niet van. Deze oorspronkelijke gewoonte - van herstellen door bij jezelf te komen - wordt in Moonlodge28 opnieuw vormgegeven.

Moonlodge28 verzorgt vanuit bovenstaand principe eendaagse herstel- en verwenarrangementen.

Ervaar het versterkend effect van moonlodge28


De gedachte achter Moonlodge28?


- Van actie naar stilte.
- Aandachtig de gewone dingen doen.
- Vanuit rust ruimte innemen en tot jezelf komen.


De kern van Moonlodge28

Je bent welkom zoals je bent. Samen onderzoeken, ontdekken en benutten we de waarde(n) van zorg, aandacht, creativiteit en radicale dankbaarheid. We ervaren en beleven dit en we geven dat door. Je mag ongedwongen van het leven genieten. Vieren zogezegd. Ervaar het versterkend effect in/van Moonlodge28 en kom tot jezelf!


Wie bedacht Moonlodge28?


Halverwege de vorige eeuw ben ik geboren. Mijn scholing bestaat uit twee lerarenopleidingen in de kunstvakken; de ene ambachtelijk, de andere procesgericht.

Ook ben ik opgeleid tot creatief therapeut. De posthbo-opleiding 'bewegingsexpressie voor begeleiding en hulpverlening' voegde nieuw gereedschap toe. Trainingen in coachen en begeleiden volgden; onder andere NLP en Motivational Interviewing. Als docent cultuur- en kunsteducatie werk ik sinds de jaren zeventig in het hoger beroepsonderwijs, waarvan ruim twintig jaar bij Fontys Hogescholen. Ik werkte met kinderen in het speciaal basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs.


Mijn inspiratie

Als beeldend kunstenaar en performer ben ik actief. Gedichten schrijven en filmpjes maken is mijn lust en leven. In 2006 bedacht ik P.R.E.T.: Performances en Rituelen voor Ecologische Transformatie.

Groene spiritualiteit bestudeer ik met liefde. Ik voel me verbonden met 'the work that reconnects' volgens Joanna Macy.

Ik ben betrokken bij To-Gather, een Europees, educatief netwerk gericht op good glocal citizenship.

Door kunstervaringen en studie kwam ik in een stroom van creatieve energie. Een oude droom werd geactiveerd. Het resultaat: Moonlodge28.


Hoe ziet een dag op Moonlodge28 eruit?


Je arriveert net voor het ontbijt. Je komt op eigen gelegenheid of je laat je brengen. Wanneer ik je ophaal van bushalte of station lopen we naar Moonlodge28.

Na het ontbijt kun je iets ondernemen: boetseren of borduren, schrijven en/of lezen,
muziek beluisteren of gewoon 'lekker niets doen' met de kat op schoot. Na de lunch
kun je besluiten binnen te blijven om te rusten. Maar we kunnen ook naar buiten: in stilte wandelen in de natuur, fietsen naar de waterkant, foto's maken van hetgeen je raakt, een gesprek voeren bij een rode beuk.

Bij thuiskomst een heerlijk (voeten)bad nemen? Maar ook nu, niets moet. Het gaat om wat jij wilt en dat bespreken we van tevoren telefonisch en / of per mail. Na het diner - wat de pot schaft - ga je zelfstandig naar huis.


Wat kost een dag in Moonlodge28?

Een dag in Moonlodge28 kost 95 euro. Daarbij zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen net als de begeleidingskosten en de materialen.

Een deel van het bedrag wordt aan een goed doel geschonken. Het goede doel wordt in overleg gekozen en ligt in de sfeer van vrouwenemancipatie; scholing, onderzoek, hulp- en genees- wijzen voor meisjes en vrouwen, wereldwijd maar ook dichtbij

Optioneel mogelijk


- Duoarrangement (met vriendin, dochter, zoon of partner) - 175 euro
- Thematische verdiepingsdag (transformatiespel voor 4 personen) - 350 euro

2 opmerkingen: