maandag 22 november 2010

Landelijke Niet-Winkeldag 27-11-2010

 dit jaar voor de 12de keer ook in Tilburg.


Wat is de Niet-Winkeldag?

Vrolijk én kritisch protest.
Elk jaar wordt eind november wereldwijd de Internationale Niet-Winkeldag gehouden: een dag van vrolijk en kritisch protest tegen de Westerse overconsumptie en de invloed van reclame op ons dagelijks leven.


'Buy Nothing Day' wordt ook gevierd in Australië, België, Canada, Duitsland, Engeland, Finland, Ierland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Polen, Slovenië, de Verenigde Staten en Zweden. En sinds 2000 ook in Japan.

De bedoeling van Niet-Winkeldag is simpel en duidelijk: Een oproep aan consumenten in de rijkere delen van de wereld om een dag per jaar niet te gaan winkelen, uit protst tegen de cultuur van 'meer-meer-meer'. De dag vraagt om bezinning over de gevolgen van de Westerse overconsumptie en de gevolgen daarvan voor het milieu en voor de mondiale verschillen tussen rijk en arm. De Niet-Winkeldag heeft een sterk symbolisch karakter. In tal van landen vragen actievoerders op vrolijke en opvallende wijze aandacht voor het fenomeen Niet-Winkeldag.

Activiteiten in Tilburg

12.30-14.30 Tilburg Locatie KunstPodium T - Noordstraat 105.

We hebben “Free Hugs” onbeperkt voorradig.
Er zijn weggeefspullen op de weggeefkraam.

Het Magazine Genoeg wordt uitgereikt (zolang de voorraad strekt). Kom langs en neem onze Alternatieve verlanglijst mee!

Ook is er achtergrondinformatie over Letskring de Linde en kun je je laten informeren over Tilburg Transition Town. (last but not least, kun je ook nog breinaalden ophalen, zodat je met ons mee kunt breien voor de Warme Truiendag februari 2011....).

Meer achtergrond informatie:

www.koopniets.nl

Godelieve Engbersen
goodje@hetnet.nl
013-5443204
Foto's: Charles Waagenaar - via Locatie Kunstpodium T - met dank aan Nachtburgemeester Zeus Hoenderop